Daruri pentru cei mici

Evenimente Aprilie 1, 2015

In data de 2 aprilie ac. a avut loc la Gradinita Liceului "Alexandru cel Bun", din Botosani, un eveniment deosebit. Au fost date daruri pentru cei mici constand din lenjerii de pat si sortulete de joaca. Acestea au fost confectionate de elevii scolii profesionale a liceului cu profil textil. Materialele necesare au fost donate de preotul paroh in baza parteneriatului dintre scoala si parohie incheiat. Acesta este unul dintre programele derulate impreuna cu scoala programe ce vizeaza buna desfasurare a activitatilor atat din cadrul liceului cat si ale parohiei. Acest program, de confectionare de elemente textile, a enit ca urmare a necesitatii de materie prima pentru elevii practicanti, materie pe care parohia s-a angajat sa o achizitioneze, iar elevii vor lucra anumite produse ce vor fi donate unor unitati de invatamant sau medical-sociale. Astfel in prima etapa s-a confectionat 65 seturi de lenjerii de pat pentru copii (utilandu-se toata gradinita-care este frecventata de copii din parohie) si 80 de sortulete de joaca, necesare copiilor pentru a nu murdari hainutele in timpul anumitor activitati (gen lucru de modelaj cu plastelina sau pictura.). in a doua etapa se vor confectiona 130 de lenjerii pentru gradinita Seminarului Teologic, iar anul viitor vom incerca sa donam si unor case de copii sau Spitalului de boli infectioase din Botosani. Prin acest program, denumit "INVATAND MESERIE INVATAM SA DARUIM", se urmareste atat deprinderile meseriei de confectioner textil cat si faptul ca in lumea aceasta trebuie sa invatam sa si daruim.

La acest eveniment au participat pe langa ostenitori (cadre didactice si elevi ai scolii si gradinitei) si reprezentanti ai parohiei "Ziua Crucii" cat si ai inspectoratului scolar , fiind prezenta chiar doamna inspector general Prof. Mihaela  Hunca. Dupa ce au fost predate de catre elevii scolii profesionale materiale lucrate copiilor de gradinita, "prichindeii" ne-au adus aminte prin cantece si poezii, ca a venit primavara si ca vine si Invierea Domnului.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au inteles ca este posibila conlucrarea dintre Biserica si Scoala si ca prin aceasta conlucrare se pot realiza multe.

Pr Ic. Stvr. Ioan Iordachi