Întâlnirea tinerilor ortodocşi la Piatra Neamţ

Viața parohiei Octombrie 24, 2014

        În perioada 17-19 octombrie, la Piatra Neamţ a avut loc prima ediţie a întâlnirilor pentru tineri intitulată „Tânărul din Petrodava”, având ca temă de dezbatere „Timpul - dar al lui Dumnezeu şi început al vieţii veşnice”. La acest eveniment au participat şi tinerii din parohia noastră, reuniţi de această dată sub ocrotirea Sfântului Haralambie, al cărui chip a fost imprimat pe steagul filialei şi pe tricourile personalizate ale membrilor ATOR Costeşti.

Participarea noastră în aceste zile a fost importantă deoarece tinerii au învăţat să socializeze în diferite contexte, formale sau non-formale, au aflat despre valoarea timpului trăit frumos şi despre pierderea timpului petrecut fără o finalitate verticală, au jucat fotbal şi volei şi au admirat din telegondolă frumuseţea  oraşului.

 Ultima zi a taberei a culminat cu participarea la Sfânta Liturghie şi apoi a urmat un scurt program artistic. Grupul din Costeşti a arătat farmecul şi bunăcuviinţa portului şi a dansului popular , precum şi talentul lor, încununat cu bucuria de a fi tânăr şi de a trăi frumos.