„Tabăra din tinda bisericii” ediţia a III-a

Viața parohiei August 24, 2016

În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului am organizat pentru copiii din parohie, activităţi şi jocuri antrenante adunate laolaltă în programul taberei noastre, aflate la cea de a treia ediţie, care a avut ca tema de discuţii cum să fim „Alături de Hristos pe cărările vacanţei”.

Timp de o săptămână tinerii din grupul Ator Costeşti au organizat cu multă atenţie atelierele de lucru urmate de un program consistent de jocuri. Pentru că au deja experienţă, tinerii atoreni s-au organizat ca nişte moderatori profesionişti: s-au întâlnit zi de zi pentru şedinţe de organizare şi apoi au pregătit cu multă implicare materialele pentru atelierele propuse. Chiar şi tipul  atelierelor a fost diferit, căci ce îi este specific tânărului dacă nu dorinţa de nou, de a face ceva de fiecare dată altfel?

Astfel copiii au avut parte de o organizare pe grupe de vârste şi după abilităţi. Fetele s-au întrecut la confecţionarea brăţărilor din mărgele iar băieţii au împletit brăţări din şnur. Unii au lucrat rame foto şi quilling iar băieţii mai energici au lucrat rame foto din paste şi litografii pe bucăţi de crengi de copac. Nici cei mici nu au fost neglijaţi, mai ales că au constituit un sfert din  numărul participanţilor. Pentru ei moderatorii au pregătit jocuri adaptate vârstei şi ateliere de pictură amuzantă, pictură pe pietre de râu, confecţionarea de coliere din hârtie cauciucată şi atelierul de confecţionat păpuşele de deget care au fost folosite ulterior la o mini scenetă de teatru de păpuşi. Desigur nu a lipsit ziua sportului, în care copiii s-au întrecut la fotbal şi şah, iar fetele au gătit cu mult entuziasm prăjituri.  La finalul taberei a urmat vizionarea unui filmuleţ animat „Micul dinozaur” şi apoi vânătoarea de comori, seara karaoke şi focul de tabără. În centrul tuturor activităţilor a fost de fiecare dată rugăciunea Paraclisul Maicii Domnului, programul de spovedanie al tuturor participanţilor şi slujba Sfintei Liturghii în care s-au împărăşit majoritatea celor prezenţi.

După cum ne-au mărturisit tinerii moderatori, această perioadă de voluntariat a fost pentru ei o experienţă frumoasă, plină de provocări dar şi de satisfacţii, deoarece au legat prietenii între ei şi au devenit o echipă.