Programul de vacanță s-a încheiat! Tombola „Bucuriile Sf. Cruci”a recompensat pe cei mai evlavioși.

Viața parohiei Septembrie 15, 2014

Tombola „Bucuriile Sf. Cruci”a recompensat pe cei mai evlavioși.

 

               Programul de vacanță pentru copii, anunțat în 21 iunie 2014, și desfășurat între 22 iunie și 14 septembrie, s-a încheiat în ziua Înălțării Sfintei Cruci. (Acest program a venit din dorința de a le oferi copiilor suportul spiritual pentru a-și petrece vacanța de vară cu mai mult folos, și pentru a-i familiariza mai mult cu slujbele Bisericii.)

            Astfel, la sfârșitul Sfintei Liturghii, după ce copii s-au împărtășit, în prezența doamnei Director al Școlii „Ion Bojoi” din Flămânzi, Prof. Abăcioaei Rodica, și a credincioșilor participanți la acest eveniment, a avut loc premierea celor mai râvnitori dintre copilașii care, pe tot parcursul vacanței celei mari, au participat la slujbele oficiate în Biserica „Pogorârea Sf. Duh” din orașul Flămânzi. Programul slujbelor a fost următorul: Joia-ora 17,00-Aghiazmă și Acatist; Vinerea-ora 08,00-Sf. Liturghie; Sâmbăta-ora 16,00-Cateheză și Vecernie; Duminica-ora 07,30- Utrenie și Sf. Liturghie. Cu acest prilej, copiii participanți au completat bilețele cu numele lor și ziua participării, pe  care l-eau introdus în urna pentru Tombola „Bucuriile Sf. Cruci”. Copiii care au invitat sau au convins pe alți copii să participe la slujbele Bisericii au primit, conform regulamentului, dreptul de a mai adăugat un bilețel în plus pentru fiecare copil pe care l-au determinat să participe.

            Premierea a debutat cu acordarea diplomeleor de excelență copiilor care au totalizat minim 15 prezențe. Dintre cei mai merituoși, amintim pe: 1. Bucatariu Maria-Roxana (59 de prezențe); 2. Bursuc Carmen Elena (55 de prezențe); 3. Bucatariu Veronica-5 anișori-(39 de prezențe); 4. Ungureanu Gabriel (32 de prezențe); 5. Gorghi Iuliana (24 de prezențe).

            După acordarea diplomelor, a început extragerea celor peste 60 de premii, constând în cărți de citit, mingi, creioane colorate, carioci și pixuri, pentru a le fi utile copiilor în noul an școlar. Dintre cei mai norocoși câștigători s-au numărat, bineînțeles, cei care au avut mai multe participări ( și bilețele) și care au câștigat câte 4-5 premii. La Final s-au oferit și premii de consolare celor care nu au fost extrași la tombolă. Premiile au fost achiziționate din fondul parohiei.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu puterea Sf. Cruci și cu rugăciunile Sf Parascheva (ocrotitoarea parohiei Flămânzi-Cordun), și anul viitor, tot în vacanța de vară, se va desfășura ediția a II-a a Tombolei „Bucuriile Sf. Cruci” la care îi așteptăm pe evlavioșii cei mici ai parohiei într-un număr cât mai mare și petru o participare cât mai râvnitoare.

 

Oranizator,

Pr. Dr. Pîjîn Mihai-Marius