Un secol de trăire în Hristos

Viața parohiei Iulie 26, 2014

Pe data de 20 iulie 2014, în ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, în Parohia Banu-Dumeşti am avut deosebita bucurie sufletească de a fi alături de domnul Ciornea Ilie la împlinirea frumoasei  vârste de 100 de ani.

Cu mic, cu mare, rude, vecini, ne-am adunat Duminică după Sfânta Liturghie pentru a fi părtaşi la momentul acesta aniversar. Cu această ocazie i-am urat ca Bunul Dumnezeu să-l ocrotească în continuare pentru a îndruma copiii, nepoţii şi strănepoţii pe calea cea dreaptă a vieţii sociale şi a vieţii duhovniceşti.

Regretăm faptul că nu mai poate participa de câţiva ani la slujba duminicală din cauza slăbiciunii trupeşti, dar este în continuare un exemplu de bun creştin pentru întreaga comunitate. Martor la ridicarea bisericii satului, cadru militar în Garda Regală, epitrop al parohiei, rugător împreună cu preotul la Sfânta liturghie pentru familie şi pentru "cei ce cu credinţă, cu evlavie şi cu frică de Dumnezeu" intră în sfântul locaş, coordonator al lucrărilor de renovare şi reparaţie a bisericii atunci când a fost nevoie, toate acestea l-au transformat într-un exemplu pentru cei de o vârstă cu el şi pentru cei mai tineri deopotrivă. Acum când a împlinit 100 de ani dă tuturor încă o pildă că o viaţă trăită cu credinţa în suflet , dar exteriorizată prin faptele iubirii creştine şi ale dragostei faţă de Biserică, este o cale de urmat pentru cei care caută secretul longevităţii.

Ne rugăm ca Dumnezeu să-i dăruiască în continuare ani cu bucurii şi sănătate.